Campionatul Mondial 2018-Georgia

Campionatul Mondial Bodyguard 2018

România reprezentată la cea mai tare competiție a gărzilor de corp de echipa Federației Române Bodyguard.

Tbilisi, Georgia

Federația Română Bodyguard marchează cea de-a doua participare la un campionat de talie mondială între gărzile de corp din diferite țări sub egida Federației Internaționale Bodyguard. Anul acesta Campionatul s-a desfășurat în capitala Georgiei, orașul Tbilisi, la care au luat parte 16 echipe din 10 țări precum: Georgia, Ucraina, Moldova, Azerbaijan, China, Regatul Hașemit al Iordaniei, Kazakstan, Belarusia, Germania și România.

Atât la ceremonia de deschidere, pe lângă  oficialități importante ale statului Georgia, cât și pe tot parcursul celor 3 zile de probe, a fost prezentă și o delegație a Statelor Unite ale Americii, responsabilă pe linia de securitate. Printre oficialități s-a aflat și ambasadorul României în Georgia, Excelența Sa domnul Radu-Liviu Horumbă împreună cu domnul Dumitru Vasile, șeful misiunii diplomatice din cadrul ambasadei române, care au urmărit și au fost alături de echipa României pe durata probelor.

Organizatorul evenimentului a fost Serviciul Special de Protecție de Stat al Georgiei, care a dat dovadă de o frumoasă și binegândită organizare, fiind atent la cel mai mic detaliu. Campionatul s-a desfășurat chiar ăn centrul de pregătire al SSPS Georgia.

După trei zile de întreceri multidisciplinare, concurând cu echipe ale servicilor de stat și încă proaspătă în aceste intreceri, echipa Federației Române Bodyguard, s-a clasat pe locul 12.  Un plus la experiență, o mai bună consolidare a strategiilor și privim spre viitor la rezultate din ce în ce mai bune.

La acest eveniment, Federația Română Bodyguard a primit din partea IBF două titulaturi de arbitru pentru:

Mihețiu Emil- arbitru IBF internațional

Djigola Lilian- arbitru IBF național.

Consolidând sistemul RBF și deschizând astfel oportunitatea campionatelor la nivel național pe care le poate organiza Federația.

Lotul echipei a fost format din:

1. Djigola Lilian
  2. Stoican MArian-Alexandru
  3. Rădoi Marius
  4. Panea Adrian-Cornel
  5. Năhărneac Robert
  6. Mihețiu Emil- arbitru IBF.

Clasamentul Campionatului Mondial Bodyguard 2018

Locul Echipa  Țara
1 DSGU Ucraina
2 Serviciul de Paza si Protecție de Stat Moldova